نوشته شده توسط : نگار رضائی

وقتی سریال مختارنامه بر قیام شیعیان بحرین تاثیر می‌گذارد!
به گزارش رهوا و به نقل از ابصار نیوز-بیداری اسلامی در کشورهای عربی اسلامی طی ماههای اخیر به قدری اهمیت یافته که بیشتر کارشناسان در پی کشف علل این اتفاقات هستند، اتفاقاتی که مقام معظم رهبری نیز آنرا بیداری اسلامی خواندند، و بلافاصله این بیداری بیشتر کشورهای عربی اسلامی دارای ساختار استبدادی را فراگرفت.
در این بین علل وقوع چنین حوادثی در کشورهای مذکور از جمله مواردی بود که همه کارشناسان را به پاسخگویی وادار کرد، جدای از فقر، فساد موجود در این کشورها و حضور حاکمان مستبد و زورگو، یک روحیه اسلامی و جهادی در مردمان منطقه به وجود آمده که تاثیر بسزایی در نقش آفرینی های اخیر داشت، زمانی که ترس مسلمانان از برخورد با دستگاه حاکم ریخت، جرقه خیزشهای اسلامی نیز زده شد.
یکی از اعضای کمپین حمایت از مردم بحرین در همین خصوص یکی از علل خودباوری و از بین رفتن ترس شیعیان بحرین را سریال مختارنامه عنوان کرد و به خبرنگار ابصارنیوز گفت: سریال مختارنامه یکی از موثرترین ابزار فرهنگی برای قیام بر علیه حاکم فاسد بحرین بوده است.
علی البحرانی از اعضای کمپین حمایت از مردم بحرین افزود: در طول دهه گذشته استعمارگران تمامی تلاش خود را برای تغییر فرهنگ مردم مسلمان بحرین انجام دادند که یکی از بزرگترین اقدامات آنها تبدیل کردن شبهای منامه به عشرت کده ی سعودی ها بود، اما مردم متدین بحرین هرگز چنین فضایی را نپذیرفتند.
وی با اشاره به نحوه تاثیرگذاری سریال مختارنامه بر مخاطبان خود در بحرین با بیان اینکه اگر بگویم یکی از موثرترین ابزار فرهنگی در جهت بیداری مردم بحرین سریال مختارنامه بوده اغراق نکرده ام تصریح کرد: با آغاز پخش این سریال از شبکه های ایرانی، مردم بحرین علاقه خاصی به آن نشان دادند و طولی نکشید که این سریال جایگاه ویژه ای در میان منازل شیعیان بحرینی پیدا کرد.
وی گفت: متاسفانه فیلنامه های قوی به مانند مختارنامه بسیار محدودند و ای کاش اینگونه سریالها هر چه بیشتر تولید شوند.
البحرانی با بیان اینکه حتی در روز های خونین اخیر در بحرین بسیاری از شیعیانی که قادر به دریافت شبکه های ایرانی بودند شب را با سریال مختارنامه سپری کردند افزود: اگر ساخت سریالی از یکی از اصحاب حضرت سید الشهدا می تواند چنین تاثیری بر باورها و اعتقادات شیعیان بگذارد، نوشتن فیلم نامه های قوی از زندگی معصومین می تواند اثیرات جهانی فزاینده ای را به همراه داشته باشد.



:: بازدید از این مطلب : 504
|
امتیاز مطلب : 107
|
تعداد امتیازدهندگان : 29
|
مجموع امتیاز : 29
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 فروردين 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نگار رضائی

 

 
 
حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابوفاضل رضوی اردکانی، نویسنده کتاب فاخر «ماهیت قیام مختار» در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه، ابعاد شخصیتی مختار، قیام او و نیز مباحث مطرح شده در سریال مختارنامه را برای آگاهی بیشتر علاقه‌مندان به این سریال تشریح کرد.

آنچه می‌خوانید، پاسخ این محقق و پژوهشگر حوزوی به پرسش‌های مرکز خبر حوزه است.


* مختار در نگاه اندیشمندان شیعه و سنی چگونه شخصیتی است؟


بیشتر قدما، متأخرین و معاصرین، علمای شیعه مختار را تنزیه و او را از شیعیان مخلص و شخصیتی ممتاز یاد کرده‌اند. علامه امینی در «الغدیر»، دفاع جانانه‌ای از مختار کرده است، تکریم شیخ صدوق و شیخ طوسی و بزرگانی چون علامه‌ابن نما و بسیاری از علمای طراز اول شیعه، حاکی از منزلت عالی و درستی اعتقاد شخصیتی مختار بود.

تا کنون کسی کتابی در رد مختار ننوشته‌ است و همین تأیید اوست؛ هر چند در برخی قضاوت‌ها و اظهار نظر‌ها در لابه‌لای کتب رجالی به شکل نادر، اظهار نظرها و تردید‌هایی درباره مختار شده است که بزرگان علم رجال به آن پاسخ داده‌اند.

ذکر این نکته لازم است، بیشتر
  روایاتی که در مذمت مختار وارد شده، در منابع غیر شیعی به چشم می خورد و تهمت‌های وارده بر مختار، از جانب بنی‌امیه و زبیری‌ها و دستگاه حاکم جور زمان خود بوده است؛ مثلا ابن کثیر در کتاب «البدایه و النهایه» ج 6 ص621 روایاتی ضد مختار نقل می‌کند، همه آن در منابع اهل سنت است که بدترین تهمت‌ها را به مختار وارد و این احادیث در بعضی از کتاب‌های تاریخی و روایی شیعه راه پیدا کرده است.

اما خوشبختانه علمای طراز اول علم رجال چون مامقانی و آیت الله خویی در کتاب رجالی خود این روایات را بررسی و مردود شمرده‌اند و روایات بسیاری را در مدح و منقبت و جلالت شأن مختار تایید کرده‌اند، جهت تفصیل به کتاب «قیام مختار» اینجانب مراجعه فرمایید.

*درباره جریانات فکری، مذهبی و سیاسی عصر خلافت امیرالمومنین‌(ع) توضیح دهید، آیا همه کسانی که امیرالمومنین‌(ع) را خلیفه می‌دانستند، شیعه به معنای مصطلح کنونی بودند یا او را خلیفه چهارم می‌دانستند؟............


ادامه را در ادامه مطلب بخوانید

منبع: حوزه نیوز



:: بازدید از این مطلب : 328
|
امتیاز مطلب : 133
|
تعداد امتیازدهندگان : 36
|
مجموع امتیاز : 36
تاریخ انتشار : جمعه 4 فروردين 1390 | نظرات ()